Cacatua ducorpsii – Salomonkakadu

Taksonomi

Orden: Psittaciformes
Familie: Cacatuidae
Slægt: Cacatua

Synonymer

  • Danisk: Salomonkakadu
  • Engelsk: Solomons Cockatoo, Solomons Corella, Broad-crested Corella, Ducorps's Cockatoo, Ducorps's Corella
  • Fransk: Cacatoès de Ducorps
  • Tysk: Salomonenkakadu
  • Portugisisk: Cacatua-ducorps
  • Spanisk: Cacatúa de las Salomón, Cacatúa de Salomón

Beskrivelse

Salomonkakadu er endemisk for Solomon Islands, hvor den er udbredt på de fleste øer undtagen Makira og tilstødende øer og er ikke truet. 

De er ikke så almindelige som tamfugle/volierefugle og er vanskelige at få til at yngle.

Udseende

Hvid fjerdragt på hele kroppen og hvid top. Fjerene på hovedet har en pink tone ved basis. Nøgen blå øjenring og lysegrå næb.

Hannen har brune øjne, hunnen rød/brun. Ungfugle ligner de voksne fugle men har mørkegrå øjne.

Salomonkakadu er med sine ca. 30-31 cm større end Tanimbar Kakadu men mindre end Hvidtoppet Kakadu.
Vægten er ca. 290-415 gram.

Levested

Salomonkakadu lever på de østlige Solomon Islands øer: Fra Bougainville til Malaita og Guadalcanal.

Lever i lavlands regnskov, ryddede områder og haver.

Reden bygges i et hult træ.

Opdræt

Volieren bør være mindst 4,5 meter lang. Redekassen bør være ca. 30,5 x 51 cm.

Yngletiden er i naturen typisk juli til september.

Der lægges normalt 2 hvide æg i et kuld. Æggene klækkes efter ca. 25 dage - ungerne er flyvefærdige ca. 62 dage senere.