Pyrrhura melanura souancei – Blodvinge conure

Engelsk: Maroon-tailed Parakeet (Souancé's)

Fjerdragten er grøn med rødbrunt pandebånd. Issen er brun med grønne kanter. Øredækfjer og kinder er grønne. Nakke, strube samt forreste del af brystet er kantet med et skælagtigt gråbrunt tværbånd. Undervingedækfjerene er grønne, uderste håndsvingfjer er blå med grøn kant på yderfanen. Halen er rødbrun med grøn basis. Undersiden er grålig. Næbbet er gråt, iris mørkebrun, benene grå.

Adskiller sig fra hovedarten Sorthalet conure ved at mangle den gule farve i vingen samt ved en kraftig rød vingebue.

Begge køn har samme farver.

Levested

Sydamerika øst for Andesbjergene i Meta og Capueta samt i Columbia, det østlige Ecuador og det nordlige Peru.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*