Pyrrhura molinae – Grønkindet conure

Kaldes også Molina conure.

Beskrivelse

Oversiden er grøn. Forhovedet er rødbrunt. Isse og nakke brun med et grønligt skær. Nakken er gråblå. Kinderne er grønne. Øredækfjerene er gråbrune. Nakkesider, strube samt forreste del af brystet er lysebrunt, af og til med grønligt skær.

Brystfjer har lysegråt tværbånd med mørkebrun kant, hvorved der dannes en karakteristisk skæltegning på brystet. Bugmidten er rødbrun. Underhaledækfjer er grønne med blåt skær. Yderste armsvingfjer er grønne med blåt skær.

Halen er rødbrun med blålige spidser og grøn basis. Underhalen er lys rødbrun.

Næbbet er grå hornfarvet, iris brun, benene mørkegrå.

Kønnene har samme farve.

Levested

Sydamerika: Mato Grosso i Brasilien, i det nordlige og østlige Bolivia samt i det nordvestlige Argentina.

Opdræt

Er meget ynglevillig ligesom de øvrige conurer.

Importeret til Danmark første gang i starten af 1980'erne.

Underarter

  • Pyrrhura molinae molinae
  • Pyrrhura molinae australis - Argentina Grønkindet Conure
  • Pyrrhura molinae flavoptera
  • Pyrrhura molinae hypoxantha
  • Pyrrhura molinae phoenicura - Purpurhalet Grønkindet Conure
  • Pyrrhura molinae restricta - Santa Cruz Grønkindet Conure

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*