Pyrrhura melanura – Sorthale conure

Beskrivelse

Engelsk:  Maroon-tailed Parakeet

Beskrivelse

Fjerdragten er grøn med rødbrunt pandebånd. Undervingedækfjerene er grønne, yuderste håndsvingfjer er grå med grøn kant på yderfanen. Hånddækfjerene er røde og har gule spidser, hvor den gule farve tiltager på de inderste fjer. Halen er rødbrun med grøn basis. Undersiden er grålig.

Issen er brun med grønne kanter. Øredækfjer og kinder er grønne. Nakke, strube samt forreste del af brystet er kantet med et skælagtigt gråbrunt tværbånd.

Næbbet er gråt, iris mørkebrun, benene grå.

Begge køn har samme farver.

Længden er ca. 24 cm.

Arten indføres kun sjældent i Danmark. En nem voliere fugl.

Levested

Sydamerika

Udbredt i Columbia bortset fra Santa Marta området. Desuden i det sydlige Venezuela til Negrofloden, Amazonfloden samt videre gennem Ecuador til det nordøstlige Peru.

Underarter

  • Pyrrhura melanura melanura - Sorthale conure 
  • Pyrrhura melanura berlepschi - Lysbuget conure 
  • Pyrrhura melanura chapmani - Magdalena conure
  • Pyrrhura melanura pacifica - Pacifik conure
  • Pyrrhura melanura souancei - Blodvinget conure

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*