Nestor – Kaka og Kea




Beskrivelse

Nestor slægten omfatter 3 arter og 2 underarter, som lever på Ny Guinea, New Zealand og tilstødende øer.

Kea'en (Nestor notabilis) har tidligere været meget udbredt på New Zealand men er truet, da et meget stort antal fugle er blevet skudt da Kea'en fik ry for at gå til angreb på bla. får. De har været fredet siden 1986.

Norfolkkaka (Nestor productus) levede tidligere på Norfolk Island og Phillip Island men har været uddød siden 1851.

Arter

  • Nestor meridionalis - Kaka
    • Nestor meridionalis meridionalis
    • Nestor meridionalis septentrionalis
  • Nestor notabilis - Kea
  • Nestor productus - Norfolkkaka