Poicephalus robustus suahelicus – Østlig Kappapegøje

Engelske navne:

  • Grey-headed Parrot
  • Grey-cheeked Parrot
  • Cape Parrot (Gray-headed)
  • East African Brown-necked Parrot

På dansk kaldes den også Gråhovedet papegøje

Tidligere betegnet Poicephalus fuscicollis suahelicus men er nu omklassificeret.

Beskrivelse

Hører til blandt de udryddelsestruede papegøjer og er sjælden både i naturen og blandt opdrættere.

De er mellemstore papegøjer som er meget intelligente og kan lære at tale ganske godt. De har et stort kraftigt næb, som nemt kan knuse en nød, men det er meget rolige fugle, der sjældent bider.

I ældre litteratur klassificeret som Poicephalus fuscicollis suahelicus men er omklassificeret til Poicephalus robustus suahelicus, hvilket giver anledning til en del forvirring når man læser nyere og ældre litteratur.

Udseende

Ligner Kappapegøje men hoved og nakke er sølvgrå, og bryst og mave mangler det blålige skær. Af og til orange skær på kinderne.
Hunnen har samme farver som hannen, men med bredt orange-pink pande bånd med svagt sølv skær.

Ungerne har som regel bredt orange pandebånd.

Længde: 34 cm

Levested

Afrika: Udbredt fra det sydlige Congo og Tanzania til det nordlige Namibia og ned til det nordlige Sydafrika