Ara militaris mexicanus – Mexico Soldater Ara




Engelsk:  Military Macaw (mexicanus)

Beskrivelse

Er stærkt udryddelses truet i naturen - deres levesteder udryddes og mange er blevet indfanget til salg.

Kendetegn

Generel olivengrøn fjerdragt. Forhoved og tøjler røde. Nøgen ansigtshud svag rosa skær med striber af sort-grønne række af små fjer. Rødlig stribe over øjnene. Blå svingfjer. Nedre ryg blå. Halefjer rød som toner over i blå mod spidsen. Sort næb, mørk grå ben, svag gul iris.

Ligner Ara militaris militaris men er større.

Levested

Denne underart lever kun i Mexico:

Arid regionen i det vestlige og centrale Mexico (Sonora til Isthmus of Tehuántepec)

Var tidligere udbredt i flere regioner men er nu forsvundet derfra.

Lever i semifugtige skovområder i lavland nær kysten. De lever primært i 500 - 1500 meters højde men er observeret op til 3.100 meters højde.

De søger føde i høje træer og flyver ofte lange strækninger i deres søgen på føde - undervejs kan man høre deres høje kald, som kan høres på lang afstand.

Foder

Frø, nødder, bær og frugt.

Føden indtages i trætoppene.

Opdræt

I naturen holder de sammen parvis eller i små flokke med 3-4 par, men der er også observeret større flokke. Yngletiden er april til juli.

Reden bygges i hulrum i træer.

Der lægges 2-3 hvide æg, som udruges på ca. 26 dage. Begge forældre fodrer ungerne.