Purpureicephalus – Rødisset Parakit

Purpureicephalus slægten omfatter en enkelt art - Rødisset Parakit - som lever i lavlandet i det sydvestlige Australien.

Det er en mellem stor papegøje på ca. 34-38 cm med en lang bred hale i stil med Rosella parkitterne (Platycercus). Den har en karakteristisk rød pande, isse og nakke. Kinderne er gul-grønne, ryg og vinger, bryst er blå-violet.

Den blev først beskrevet af den tyske naturforsker Heinrich Kuhl i 1820. Den blev oprindeligt klassificeret som Platycercus pileatus i 1830 men blev i 1854 omklassificeret som Purpureicephalus spurius af den franske biolog og ornitolog Charles Lucien Bonaparte.

Den er ikke almindelig som tamfugl.

Arter

Purpureicephalus spurius
Rødisset Parakit