Ara militaris bolivianus – Bolivia Soldater Ara

Engelsk:  Military Macaw (bolivianus)

Beskrivelse

Er stærkt udryddelses truet i naturen - deres levesteder udryddes og mange er blevet indfanget til salg.

Kendetegn

Generel olivengrøn fjerdragt. Forhoved og tøjler røde. Nøgen ansigtshud svag rosa skær med striber af sort-grønne række af små fjer. Rødlig stribe over øjnene. Blå svingfjer. Nedre ryg blå. Halefjer rød som toner over i blå mod spidsen. Sort næb, mørk grå ben, svag gul iris.

Ligner Ara militaris militaris men halsen har en rødbrun nuance, øredækfjer har rød basis; spidsen af halen, og de ydre bånd på de primære svingfjer er mørkere blå.





Levested

Sydamerika: Denne underart lever i tropiske skove øst for Andes bjergene i det sydøstlige Bolivia og nordvestlige Argentina (Salta regionen).

Holder til i uberørt i højlandsjungle på skovklædte bakker og kløfter samt tilstødende lavlands skove.

De er observeret fra havoverflade og op til 3.100 meter højde men holder oftest til i ca. 500-1500 meters højde.

Ødelæggelse af deres levesteder samt indfangelse til salg har medført en tilbagegang i deres antal.

Foder

Frø, nødder, frugter, blomster og nektar.

De søger føden i høje træer.

De flyver ofte fra område til område i søgen på føde - de holder kontakt med de andre fugle i flokken med høje kald, som kan høres langt væk.

Opdræt

I naturen holder de sammen parvis eller i små flokke med 3-4 par, men der er også observeret større flokke. Yngletiden er november-december.

Reden bygges i hulrum i træer.

Der lægges 2-3 hvide æg, som udruges på ca. 26 dage. Begge forældre fodrer ungerne.