Copyright & Creative Commons License

Før du kopierer fotos eller andet materiale fra dette site, så læs venligst følgende omhyggeligt – tak!

De fleste billeder og beskrivelser på dette site må frit anvendes til ikke-kommercielle formål, f.x. på din egen hjemmeside, i din fugleforenings medlemsblad osv. Bemærk dog at nogle fotos er omfattet af copyright og må således IKKE kopieres eller deles! Derfor vil jeg venligst bede dig læse denne side grundigt inden du kopierer eller distribuerer materiale fra dette site.

Kontakt mig

Hvis du gerne vil bruge fotos eller informationer fra dette site men er usikker på om det er omfattet af copyright eller hvilken Creative Commons licens der evt. gælder, så er du velkommen til at kontakte mig pr. email mail@lars-bodin.dk – jeg vil besvare din mail hurtigst muligt!

Mine Fotos

Alle beskrivelser af slægter, arter, generelle information osv. samt billeder mærket med“© Lars Bodin” er mit eget materiale og er omfattet af en Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) licens.

Det vil sige, at du må helt kvit og frit kopiere og distribuere mit eget materiale så længe du overholder vilkårene i  CC BY-NC-SA 4.0 licensen; jeg har listet en kort oversigt over de væsentligste vilkår herunder:

Du har lov til at :

  • Share — kopiere og distribuere materialet på et vilkårligt medium eller format.
  • Adapt — remix, ændre og selv bygge videre på materialet

Under følgende vilkår:

  • Attribution — Du skal give kreditering, give et link til licensen samt indikere om materialet er ændret.  Du må gøre det på enhver rimelig måde men ikke på en måde som indikerer at licensholderen støtter dig eller dit brug.
  • NonCommercial — Du må IKKE anvende materialet til kommercielle formål!
  • ShareAlike — Hvis du laver ændringer eller bygger videre på materialet, skal du distribuere dit ændrede materiale under samme licens vilkår som originalen.

Du behøver ikke spørge om tilladelse til at kopiere materiale omfattet af en Creative Commons Licens, men jeg sætter stor pris på at høre fra dig med en kort forklaring på hvad du har brugt det til, gerne i form af en link eller PDF – på forhånd tak! 🙂

Fotos tagged med “©Lars Bodin” må bruges til ikke-kommercielle formål så længe du overholder vilkårene i CC BY-NC-SA 4.0 licensen.

Creative Commons Licens

Fotos som er mærket med en Creative Commons (CC) licens (enten direkte under fotoet eller nederst på siden under overskriften “Fotokreditering” ) må frit kopieres og videredistribueres så længe at du overholder vilkårene i den aktuelle CC licens.

Som udgangspunkt skal du altid kreditere den originale ophavsmand/-kvinde samt linke til CC licensen. Derudover kan der være andre vilkår afhængig af licens typen – her er en kort oversigt over nogle af de CC licenser der er anvendt på dette site:

  • CC BY 2.0 – må frit deles og ændres
  • CC BY-SA 2.0 – må frit deles og ændres; dit ændrede materiale skal videre distrueres under samme CC licens som original materialet.
  • CC BY-NC 2.0 – må frit deles og ændres til ikke-kommercielle formål.
  • CC BY-NC-ND 2.0 – må frit deles til ikke-kommercielle formål men må IKKE ændres. 

Public Domain

Foto som er mærket med “Public Domain” (enten i teksten direkte under fotoet eller i afsnittet “Fotokreditering” nederst på siden) kan frit kopieres og anvendes uden tilladelse. Det er f.eks. gamle tegninger eller illustrationer, som ikke længere er omfattet af copyright men også nogle få nyere fotos hvor fotografen har valgt at gøre det frit tilgængeligt som Public Domain.

Copyright

Fotos mærket med “Copyright” symbolet “©” må IKKE kopieres uden tilladelse fra ophavsmanden/-kvinden!

Eneste undtagelse er fotos mærket “© Lars Bodin“ – disse er mit eget materiale og er omfattet af en CC-BY-NC-SA 4.0 licens som nævnt herover.

Her til højre er vist et eksempel på et foto, der er omfattet af copyright – bemærk copyright symbolet og fotografens navn. Et sådant foto må altså IKKE kopieres!

Jeg har fået tilladelse til at bruge disse fotos i mit leksikon på dette site men kan ikke give tilladelse til 3. part – du må selv kontakte licensholderen og spørge om tilladelse hvis du ønsker at anvende et billede, som er omfattet af copyright (jeg vil typisk linke til licensholderen fx. deres Instagram profil).

Kommerciel Brug

Det meste materiale på dette site må IKKE anvendes til kommercielt brug!

Nogle Creative Commons (CC) licenser giver lov til at bruge fotos til kommercielt formål men sørg for at checke licensvilkår grundigt inden du kopierer!

Hvis du ønsker at anvende mit eget materiale til kommerciel brug, kan du kontakte mig på email mail@lars-bodin.dk og forklare hvad du ønsker at kopiere og til hvilket formål, så kan det være vi kan lave en aftale.

Bemærk at de fleste fotos på dette site er skaleret ned af performance hensyn, men fotos i højere opløsning kan fremsendes efter nærmere aftale.

Fotos mærket med “Copyright” og/eller symbolet “©” samt licensholderens navn må IKKE kopieres uden tilladelse fra licensholderen!