Fugleparker & Zoo

Hvis du ligesom jeg elsker papegøjer og parakitter men ikke lige har råd til en tur til Australien eller Sydamerika, så er der heldigvis flere danske fugleparker og Zoo’s som er en udflugt værd! 

Bemærk: Hvis du besøger en fuglepark på en varm sommerdag kan du opleve at fuglene sidder og gemmer sig i skyggen og derfor er svære at få øje på eller er trukket helt indenfor.

Fugleparker & ZOO's på Sjælland:

Nordsjællands Fuglepark

Nordsjællands Fuglepark har mange forskellige papegøjer og parakitter inkl. nogle arter jeg ikke har set andre steder her i Danmark.For børnene er det desuden en stor oplevelse at være med til at fodre lorierne. 

Der er generelt en god skiltning af de forskellige arter og det er en fornøjelse at se de gode forhold fuglene har her i parken; alle volierer er store og indrettet med rigeligt med siddegrene og planter. De gode forhold er sikkert medvirkende årsag til at parken har haft god success med opdræt af mange arter.

I parken er der masser af bænke i smukke omgivelser, hvor man kan nyde den medbragte madpakke. Eneste minus er at man kun kan købe is og drikkevarer – madpakken må man huske hjemmefra og man får brug for den, for det tager en del tid at opleve hele parken.

For mere information: fugleparken.dk

Reklame:

* Har set denne art tidligere men så dem ikke ved mit seneste besøg i maj 2023, muligvis fordi de har ligget på æg men kan også være de ikke har dem længere.

Reklame:

Pangea Park

Åbnet i 2018 – jeg har desværre ikke haft lejlighed til at besøge dem endnu, men så vidt jeg ved har de følgende arter:


Fugleparker & ZOO's på Fyn:

Danmarks Fugle Zoo

Også kendt  som Frydenlund Fuglepark.

En hyggelig fuglepark med mange forskellige arter – absolut et besøg værd! Parken har også et hyggeligt cafe område og legeplads, og kan anbefales for hele familien. Ved mit seneste besøg var parken igang med at renovere cafe området samt lave nye anlæg, så ser frem til at besøge dem igen næste år.

Eneste minus er at jeg ofte har oplevet bure med manglende skiltning eller hvor navnene på skiltene ikke stemmer overens med de officielle navne fra DOF eller IOC.

For mere information: danmarksfuglezoo.dk

Reklame:

Odense Zoo

Hyggelig Zoo – velegnet til børnefamilier; udover mange spændende dyrearter er der fine legepladser til både små og større børn.

De har desværre ikke så mange papegøje arter men den smukke Hyacintara er alene et besøg værd:

De har tidligere også haft Gråpapegøje (Psittacus erithacus) men mindes ikke jeg så dem da jeg sidst var på besøg, så jeg er usikker på om de stadig har dem?

For mere information: odensezoo.dk


Fugleparker & ZOO's i Jylland:

Ree Park

Hyggelig Zoo – velegnet til børnefamilier; udover mange spændende dyrearter er der fine legepladser til både små og større børn.

Her kan du blandt andet se følgende papegøje arter:

For mere information: reepark.dk

Givskud Zoo ("Løveparken")

En spændende Zoo for hele familien, men desværre kun nogle få papegøje arter:

For mere information: givskudzoo.dk

Randers Regnskov

Mange interessante dyr samt nogle få papegøje arter:

  • Mørkerød Ara – Ara chloropterus
  • RegnbueloriTrichoglossus moluccanus (skilt: Bjerglori – Trichoglossus haematodus)

For mere information: regnskoven.dk

Aalborg Zoo

Hyggelig Zoo, hvor jeg er kommet meget som barn, men desværre har de kun nogle få papegøje arter:

  • Blågul araAra ararauna
  • RegnbueloriTrichoglossus moluccanus (skilt: Bjerglori – Trichoglossus haematodus)

For mere information: aalborgzoo.dk

Reklame:

Reklame: