Forord

Velkommen til mit online fugle leksikon med papegøjer og parakitter.

Mit navn er Lars Bodin og jeg har altid interesseret mig for fugle, specielt papegøjer og parakitter. 

Min interesse for fugle startede da jeg som lille dreng fik jeg min første undulat og siden er der kommet forskellige parakitter og papegøjer til. Jeg har primært haft australske parakitter som Stanley, Rosella, Pennant, Nymfe og Sang parakit samt Goffin kakadue, Blåpandet Amazone og Brunhalet Jaco. De andre fugle i dette leksikon har jeg ikke selv haft men kender en del arter fra andre fugleinteresserede. 

Da jeg flyttede fra lejlighed og ind i mit første parcelhus gav det plads til at anskaffe nogle flere fugle, men jeg var lidt i tvivl om hvilke art det skulle være, da de skulle kunne gå sammen med de parakitter jeg havde i forvejen. Men min viden om de forskellige arter var på det tidspunkt ikke så omfattende, og de bøger jeg havde læst kunne ikke dække mit behov for viden. I august 1999 startede jeg derfor med at lave dette leksikon så jeg bedre kunne huske hvordan de forskellige arter ser ud, hvordan de trives, hvad man skal være opmærksom på osv.

Efter utallige besøg i zoologiske haver, fugleparker, fugleudstillinger samt hos fugleinteresserede venner og bekendte, har jeg fået en del fotos af forskellige arter og har løbende udvidet dette leksikon med flere fotos og beskrivelser. Jeg har fokuseret på fugle, som er almindelige blandt danske opdrættere og som tamfugle i Danmark, men der er også nogle mere eksotiske arter imellem som kun sjældent ses her i landet.

Jeg er ikke så vil med selfies, men her er et sjældent foto af mig i selskab med et par af mine skønne gøjer: Jaco og Pjuske.


Reklame: