Pseudeos fuscata – Brun Lori

Engelsk: 

  • Dusky Lory
  • White-rumped Lory
  • Dusky-orange Lory

Beskrivelse

Tak til Mr Archibald @mr_archibaldd via Instagram for fotos på denne side!

Korthalet papegøje, der ligesom de øvrige lori arter har en speciel børsteformet tunge, hvor de små hår hjælper med at fange flydende nektar fra blomsterne (se foto herover).

Bemærk: Brun Lori har to farvefaser: hvor fjerdragten enten har gult eller rød/orange bånd. Der er altså ikke tale om forskellige underarter.

De bliver i gennemsnit ca 28-32 år gamle.

Fuglene elsker at bade så giv adgang til bad i volieren eller brug blomsterforstøver.

De vil også gerne have nogle friske grene at gnave i - undgå giftige planter!

Udseende

Fjerdragten er primært olivenbrun med hvidlig ryg og bagdel. På den forreste del af halsen er et gult eller rød/orange bånd - nogle fugle har også et tilsvarende bånd over den øverste del af brystet men ikke på alle fugle. Nederste del af brystet og maven er gul eller rød/orange. Næbbet er mørkt orange og der er et område med nøgen orange hud under undernæbbet. Iris er rød. Benene er grå.

Han og hunfugle er ens.

Ungfugle ligner de voksne men har generelt mere udbredt gule eller rød/orange farver på bryst og underside. Næbbet sort/brun med gult ved basen. Øjnene er gul/grå.

Vægt: 140-190g
Størrelse: ca. 25 cm

Levested

Ny Guinea samt øerne Batanta, Salawati og Yapen i subtropiske eller tropiske fugtige lavlands skove og mangrover op til ca. 2.500 m

Føde

Som de øvrige lori arter spiser Brun Lori nektar som udgør ca. halvdelen af kosten - det kan købes færdiglavet men der findes også forskellige opskrifter på internettet og i diverse bøger hvis man foretrækker selv at blande det.

Suppler med frugt f.eks. æble, pære, banen og grøntsager f.eks. gulerød, majs og ærter gerne som majs kolbe henholdsvis ærter i bælg så de også kan få lidt beskæftigelse.

Giv også gerne en smule spiret solsikkefrø, kanariefrø eller havre.

Opdræt

Der anvendes en høj redekasse på ca. 23 x 23 x 36 cm

Fuglene ligger 2 æg, som udruges på ca. 24 dage. Ungerne er flyvefærdige efter 10 uger.

Foto: Mr Archibald @mr_archibaldd via Instagram
Alle fotos på denne side