Ara rubrogenys – Rødøret Ara

Beskrivelse

Rødøret Ara lever i et lille område i det centrale Bolivia. Den er truet dels af jægere der har indfanget dem for at sælge dem som tam-fugle, dels af landmænd der dræber dem fordi de anses som skadedyr.

Udseende

Fjerdragten er primært grøn med en rød pande og en rød plet over ørerne. Vingebuen er rød. Området omkring øjnene er nøgent som på de andre araer men med en lyserød farve. De primære svingfjer er blå. Dækfjer under vingen har orangerød kant.

Størrelse: ca. 55-60 cm

Levested

Lever i dale ved Andes bjergene i det centrale Bolivia

Vegetationen i området består primært af kaktus samt tornede buske og træer.  De fleste araer bygger rede i huller i store træer, men i dette område er der ikke mange store træer, så Rødøret Ara bygger istedet sin rede i revner på klippe siderne.

Engelsk navn: Red-fronted Macaw