Coracopsis - Vasapapegøje

Slægten Coracopsis består af tre Afrikanske papegøjer, som har en sort eller mørkebrun fjerdragt. De lever på Madagascar samt øvrige øer i det vestlige Indiske Ocean.

Mange papegøjer arter har en smuk fjerdragt med mange farver men Coracopsis arterne er meget mere afdæmpede med deres sorte / mørk-brune / mørk-grå farver. Men lad ikke de lidt “kedelige” farver snyde dig – Vasapapegøjen er en meget særpræget og interessant fugl! 🙂

Der har i de seneste år været en del debat frem og tilbage angående klassificering af Coracopsis arterne.

Et nyligt studie resulterede i en anbefaling om at flytte Vasapapegøjerne til Mascarinus slægten men andre forskere var ikke enige i resultatet og mente at DNA’en der var anvendt måske var blevet forurenet. Den officille klassificering ifølge IOC er således stadig Coracopsis  – andre kilder som f.eks. Clements anvender istedet  Mascarinus.

Nogle kilder nævner også Coracopsis vasa makawa som en underart til Vasapapegøje men denne underart er ikke anerkendt af hverken IOC eller Clements.

Coracopsis sibilans var tidligere klassificeret som en underart af Coracopsis nigra men blev med IOC 11.2 opdateringen i 2021 omklassificeret til en selvstændig art pga. forskelle i størrelse og kald.

Arter

Coracopsis barklyi
Seychelles Lille Vasapapegøje

Coracopsis nigra
Lille Vasapapegøje

Coracopsis sibilans
Comoros Lille Vasapapegøje

Coracopsis vasa
Vasapapegøje


Reklame: