Melopsittacus undulatus – Undulat

Beskrivelse

Undulaten er den eneste i slægten Melopsittacus. Den er meget populær som kæledyr, da den er meget let at tæmme og er meget social og legesyg - de holder meget af legetøj som spejle, klokker, gynger osv. Undulater elsker at gnave - sørg for de har en mineralsten og nogle grene de kan gnave i (undgå giftige grene!)

De kan lære at sige enkelte ord og sætninger.

Levetiden er ca. 10-14 år som tamfugl.

Kan ses i Danmarks Fugle Zoo (Frydenlund Fuglepark)

Udseende

I naturen er undulaten lysegrøn på maven og bugen. Ryg og vingedækfjer er sort med gul kant, som giver et skæl lignende mønster. Som tamfugl er der fremavlet mange farvemutationer bla. blå, gul og hvid.

Halen er lang og smal.

Hannen har normalt blå vokshud over næbbet - huden har brun vokshud. På ungerne er det ikke muligt at se forskel.

Undulaten bliver ca. 18 cm lang.

Levested

Australien.

Opdræt

I naturen bygges rede i et hult træ eller træstamme

Undulaten er meget let at få til at yngle. Der lægges normalt 4-7 æg. Rugetiden er ca. 18-21 dage. Ungerne forlader reden efter ca. 30 dage.

Bemærk: Undgå at forstyrre fuglene  i reden, da man kan risikere at stresse fuglene så de spiser deres egne æg!

Engelske navne: 

  • Budgerigar
  • Budgie (kælenavn)
  • Common Pet Parakeet
  • Shell Parakeet